Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رغم وجود پیشینه تاریخی در برگزاری انواع مختلف کلاس مجازی، با شیوع گسترده ویروس کرونا و بروز محدودیت های اجتماعی اخیر نیاز هرچه بیشتر به تغییر سیستم آموزشی از حالت حضوری به آنلاین بیش از پیش احساس شد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام تهران سرور، لذا تغییر برگزاری کلاس ها در مجامع علمی از حالت غالبا حضوری به حالت کلاس آنلاین به صورت کاملا ناگهانی صورت گرفت و جامعه علمی را ملزم به فراگیری هرچه بیشتر نحوه برگزاری این نوع کلاس ها نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق پیش بینی تهران سرور، تسلط بر بسترهای برگزاری کلاس مجازی یکی از مهارت های کاربردیست که در سالیان آینده عدم فراگیری آن یک نمره منفی در کارنامه شغلی هر آموزگار محسوب می شود.

مفهوم کلاس مجازی

کلاس مجازی نوع پیشرفته تری از کلاس های درس امروزیست که در آن معلم و دانش آموز به صورت کاملا مجازی و به واسطه دوربین و میکروفن با یکدیگر مرتبط می شوند و کلاس نامبرده توسط ابزارهایی کلیدی نظیر تخته وایتبرد، چت و گفتگو، اشتراک گذاری پاورپوینت، فایل های آموزشی ویدئویی، صفحه نمایش معلم و امثال آن مدیریت می شود.

مدیریت کلاس مجازی و راهبردهای افزایش کارایی این قبیل کلاس ها یا وبینار ها با کلاس های حضوری تفاوت هایی آشکار دارد. لذا پیش از برگزاری این قبیل وبینارها لازم است مطالب مربوط به افزایش کارایی کلاس مجازی به دقت مطالعه شوند.

در برگزاری کلاس آنلاین ۳ عامل کلیدی تاثیرگزار وجود دارد:

۱. سرور میزبان کلاس مجازی

اکثر بسترهای نرم افزاری برگزاری کلاس مجازی نیاز به یک کامپیوتر پرقدرت به نام سرور جهت نصب و راه اندازی نیاز دارند. این سرور به عنوان بستری قوی جهت اتصال از راه دور معلم و دانش آموز به یکدیگر عمل می نماید و قدرت سرور انتخابی یک کلاس آنلاین بسته به نیاز کاربری نظیر تعداد وبکم روشن، تعداد کلاس در حال اجرای همزمان و حجم کاربری مورد انتظار متفاوت است.

لذا انتخاب یک سرور مناسب جهت برگزاری کلاس فوق نیز یکی از عوامل مهم در هنگام مشاوره خرید کلاس مجازی محسوب می شود.

۲. سیستم مدیریت آموزشی LMS

یک سیستم مدیریت آموزشی LMS یکپارچه برآورده کننده تمامی نیازهای آموزشی یک کلاس یا سازمان است که از جمله موارد تسهیل کننده آن می توان به معدل گیری، توانایی هدایت دانش آموزان به کلاسی مشخص، حضور و غیاب هوشمند، پرتال های دانش آموزی و ... اشاره نمود.

نمونه هایی از LMS را می توان در پنل های دانشجویی دانشگاه ها مشاهده نمود.

۳. بستر یا نرم افزار اجرا کننده کلاس آنلاین

بستر یا نرم افزار اجرا کننده کلاس مجازی جهت ارائه خدمات مکالمه هم زمان صوتی و تصویری، ابزارهایی چون تخته وایتبرد، رای گیری، حضور غیاب، ارائه دانش آموزی و تمامی ابزارهای برگزاری یک کلاس از راه دور طراحی شده است. که در ادامه به مثالی چند از انواع آن خواهیم پرداخت.

جهت راه اندازی کلاس مجازی به ۳ عامل اشاره شده در بالا نیاز است که پیاده سازی هر ۳ این ها عملی تخصصی و زمان بر است. لذا کاربران و مجری های کلاس های مجازی ترجیح می دهند به جای اینکه خودشان وارد مسائل پیچیده برنامه نویسی و طراحی این فضاها شوند اقدام به خرید LMS و اجاره کلاس مجازی نمایند.

بسترهای مختلف کلاس مجازی

در برگزاری کلاس های مجازی و آنلاین بسترهای متنوع و مختلفی وجود دارند که از بین آن ها دو بستر ادوب کانکت Adobe connect  و بیگ بلو باتن BigBlueButton   است، در میان کاربران و برگزارکنندگان کلاس های مجازی مرسوم ترند.

تهران سرور ارائه دهنده خدمات کلاس آنلاین

به گزارش ایسنا، تهران سرور ارائه دهنده بسترهای برگزاری اجاره کلاس آنلاین، ضمن طراحی LMS جهت پوشش دادن نیازهای آموزشی موسسات و تسهیل ورود دانش آموزان به کلاس آنلاین به راه اندازی صفر تا صدی بستر انتخابی موسسات جهت اجرای کلاس مجازی می پردازد.

جهت آشنایی بیشتر با محیط کاربری این بسترها ویدئوهای آموزشی ای نیز در کانال آپارات و وبلاگ تهران سرور قابل مشاهده است که توصیه می کنیم مجریان کلاس های آنلاین حتما پیش از ورود به دنیای آموزش مجازی آن ها را مشاهده کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلاس مجازی برگزاری کلاس آنلاین برگزاری کلاس کلاس آنلاین تهران سرور کلاس مجازی کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۰۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علم، نقطه‌ آغاز تحول‌ فرهنگی، اجتماعی‌ و آموزشی‌ نظام آموزشی هر کشوری و از مولفه های اساسی در جهت حرکت در مسیر پیشرفت است. درفرهنگ ایران مدرن و معاصر، معلم و استاد، سرمشق و نمونه انسان مطلوب و آرمانی است.

هر فرهنگی لاجرم؛ سرمشق هایی برای انسان آرمانی و مطلوب خود می‌آفریند. این سرمشق، در"تخیل اجتماعی"، نهادهای اجتماعی"،"فضاهای عمومی" و "زبان" آن جامعه نقش می‌بندد و ارزش‌هایی حول او شکل می‌گیرد بنابراین؛ معلم به عنوان قهرمان فرهنگ ایران و جهان است.

انسان درطول حیات خویش، همواره در جست وجوی قهرمان و اسوه بوده تا او را سرمشق خویش قرار داده و به سرمنزل مقصود نایل آید. دراغلب جوامع، آنکه نقش این قهرمان بی‌بدیل را به خوبی ایفا می‌کند،"معلم" است.

همانکه اهداف تربیتی، در گرو رفتار و منش اوست. بی‌شک؛ پایه‌ریزی تمدن نوین و هویت‌سازی جوامع بشری نیز، مرهون نقش معلم و نحوه تعلیم و تربیت و کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه است.
بی‌گمان؛ تحقق جامعه مدنی متمدن و متعادل و انتقال معارف و میراث فرهنگی گذشتگان نیز، جز در سایه آموزش و پرورش، امکان‌پذیر نخواهد بود. امروزه، تحول بنیادین نظام آموزشی کشور به مهمترین رخداد آموزشی مدارس تبدیل شده است‌ و تمامی مدارس ابتدایی تا متوسطه؛ با آن دست به گریبان هستند.

سوال اینجاست که "جایگاه معلم" به عنوان قهرمان بی‌بدیل ،در اهداف تربیتی و در تنظیم این سند دقیقأ کجا قرار داشت و دارد؟ صدای خاموش معلمان در تحول بنیادین آموزش وپرورش، یکی از عوامل مهم در اجرای تمام و کمال سند تحول بنیادین است. تغییر بنیادین نظام‌های آموزشی، موضوعی پیچیده، پویا، سازگار شونده واتلافی پیچیده است.

تغییر و تحول، فقط کتاب درسی و تغییر در آن را شامل نمی‌شود بلکه تغییر و تحول در معلم، تغییر در برنامه درسی، تغییر در سیستم و ساختار آموزشی، نوآوری و اصلاح را در بر می‌گیرد. تغییر و تحول بنیادین در زمان‌ها و مکان‌های مختلف است.

تحول آموزشی در نظام‌های آموزشی بدون سازگاری و همخوانی با شرایط، نیازها و علایق، توانمندی‌ها، منابع، امکانات و موانع، محدودیت یادگیرندگان و جامعه ملی و محلی و تناسب با دانش موضوعی، ارزش آموزشی ندارد و نمی‌توان به اثربخشی آن امیدوار بود.

شروع و اجرای تحول بنیادین نظام آموزشی، همانند تغییر در بسیاری از سیستم‌های زنده، نیازمند از دست دادن انرژی، سرمایه و منابع انسانی مالی و مادی است و صرفأ پس از نهادینه شدن و جا افتادن این تحول شرایط برای بازگشت سرمایه و منابع انسانی، مالی و مادی مهیا می‌شود. ایجاد تغییر آموزشی، توسط عده‌ای محدود در مرکز یا وزارتخانه، نه ممکن است و نه عقلانی؛؛!!

تحول بنیادین آموزش وپرورش زمانی محقق و پدیدار می‌شود که بازیگران اصلی آن، معلمان، دانش‌آموزان، مدیران، نیروی انسانی، والدین، رهبران اجتماعی و افراد با نفوذ جامعه ملی و محلی، متخصصان دانشگاهی، مدیران و رهبران آموزشی مناطق و استان، نمایندگان مجلس و دستگاه‌های مختلف باشد. ترسیم صدای معلمان، به عنوان یکی از اساسی‌ترین بازیگران تغییرات آموزشی یا تحول بنیادین، درگرو پاسخگویی به ۴ سوال زیر است:

۱.چرا معلمان باید به عنوان بازیگر اصلی و مهم تغییر نظام آموزش وپرورش در نظر گرفته شوند؟

۲.در عرصه تحول بنیادین، معلمان چگونه‌ می‌توانند به بازیگرانی فعال تبدیل شوند؟

۳.بر اساس مطالعات وپژوهش‌های بین‌المللی، معلمان چه نقشی در تغییر و تحولات آموزشی دارند؟

۴.معلمان کشور در تحول بنیادین نظام آموزشی به اجرا درآمده اخیر، تا چه حد ایفای نقش کرده و بازیگرانی مهم بودند؟

معلمان از بازیگران اصلی تغییر و تحول آموزشی هستند زیرا تغییر آموزشی به تفکر و عمل معلمان وابسته است. تغییر برنامه درسی «بدون درنظر گرفتن نقش بنیادین و فعال برای معلمان»؛ محکوم به شکست است. مشارکت فعال معلمان در تغییر برنامه‌های درسی منافع و آثار مثبت و سازنده‌ای برای خود معلمان، دانش‌آموزان و نظام آموزشی دارد. هرسال، در ماه‌ اردیبهشت «مقام معلم»، بوق‌ و کرنا می‌شود و آموزش‌ و پرورش‌ و معلم، تیتر محافل حاکمیت، مجلس، دولت‌ و...می‌شود اما، دریغ‌ از یک نگاه عمیق راهبردی‌ و استراتژیک محور در افق چشم‌انداز و نقشه راهی وسیع و روشن‌ در راستای‌ بستری مطمئن و چارچوب آموزش مستمر و هدفمند آن هم با ارتقاء مقام، منزلت و جایگاه ویژه معلم‌ در همه‌ ابعاد شخصیتی، افزایش روحیه نشاط و شادابی او و نیز تلاش مضاعف در مسیر رشد، توسعه‌، شکوفایی و بالندگی آحاد معلمان‌ ارزشمند و فاخر این سرزمین سراسر فرهنگ و ادب و.. جامعه صالح، پویا و سراسر آرامش قطعأ درگرو معلمان‌ نیک اندیش؛ توسعه نگر، صالح، پرنشاط، بدون دغدغه معیشتی‌ و اولویت‌ اول‌ حاکمیت و دولت خواهد بود .

اسفندیار نظری مدرس‌ دانشگاه معاون‌ سابق اداره کل آموزش‌ و پرورش‌ استان مازندران*

پرستو خلعتبری کد خبر: 1229133 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟
  • شکوری: به دنبال ایجاد تنوع در دوره های آموزشی هستیم
  • معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن